Adresjes die wij aanraden

To Visit…

Huysmanhoeve – Plattelandscentrum Meetjesland (toeristisch infokantoor Eeklo)

De Huysmanhoeve, gelegen ten noorden van Eeklo, is een mooie site met een boeiende geschiedenis die terugloopt 

tot in de 13de eeuw. Ook vandaag bevat de hoeve vanuit diverse aspecten nog heel wat waardevolle elementen.

www.plattelandscentrum.be

Canada-Poland War II Museum

Indrukwekkende panorama’s stellen de Slag om het Leopolds- en Schipdonkkanaal voor. 

Tip: zoektochtje in het museum voor de kinderen en volksspelen in de cafetaria!

www.canadamuseum.be

Bezoek de Tuinen van Adegem

Natuur in harmonie met cultuur, zuilen met Korintische kapitelen. 

Ontdek ons bijzonder cultureel erfgoed met een 15de -eeuws Gotische fontein.

www.tuinenvanadegem.be

To Walk or To Bike…

Even ontsnappen, nood aan beweging of op zoek naar iets nieuws?

Zoek het niet te ver. Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan.

Je Routen avontuur start hier.   www.routen.be

To Eat & Drinks…

Restaurant La Maryse

Yati & Sten heten jullie graag welkom in hun restaurant ‘La Maryse’. Met de nadruk op de open keuken, verse producten en een eigentijdse correcte bediening.                          Verse, lokale en seizoensgebonden basisproducten staan er centraal in de keuken.

www.lamaryse.be

Grill-Restaurant Elckerlijc

Met keuze uit verschillende runderrassen ben je hier als vleesliefhebber aan het juiste adres. Door de verschillende barbecue technieken komt de optimale smaak en textuur van het vlees tot zijn recht. Of kies uit 1 van de lekkere vis- of vegetarische gerechten die op een unieke manier gegrild worden….

www.elckerlijc.be

Landgoed Den Oker

Een gastronomisch restaurant in het rustige landelijke Zomergem, gelegen naast het kanaal van Schipdonk, dat verrast met een interieur als uit een sprookje. Geen tierlantijntjes op je bord en geen opeengestapelde combinaties, neen, wel een degelijke klassieke Franse keuken waarin smaakelementen bewaard blijven en door hun eenvoud opvallen.

www.landgoeddenoker.be

Brasserie Kupi d’O

KUPI D’O, REEDS 55 JAAR EEN BEGRIP IN EEKLO! Bij Martine & Jimmy kunt u gezellig tafelen in een origineel en rustgevend kader. Op hun kaart vindt u een variëteit aan restaurant en brasserie gerechten en dit aan een eerlijke prijs. Al hun gerechten worden bovendien huisbereid. Genieten buiten kan ook op het groot, zonnig verwarmd terras.

www.brasseriekupido.be

Restaurant Boelare 14

De kwaliteit die het pand vroeger, in een ander metier, hoog in het vaandel droeg is vandaag de dag onveranderd. Met hun combinatie van verfijnde gerechten en smaakvolle wijnen slagen Kim en Elien er in u even te laten stilstaan bij alle hectiek van het dagelijkse leven en de daarbij horende beslommeringen. Het restaurant is ideaal om te verpozen met gezin en/of familie.

www.boelare14.com

Restaurant Chez De Beir (Foodbar)

De kaart wordt er regelmatig aangepast en gerechten worden geserveerd naargelang de seizoenen. Er valt in restaurant Chez De Beir altijd wel wat nieuws te ontdekken. Je kan uw restaurantbezoek gerust koppelen aan de talloze mogelijkheden voor recreatie die het Meetjesland te bieden heeft.

www.chezdebeir.be

Bistro Julien

Passie, Eenvoud, Warmte, Verse Producten. Rond deze sleutelwoorden draait bistro Julien. Het restaurant serveert Franse klassieke gerechten aan de kaart en een uitgebreide degustatiemenu waar klassieke gerechten afgewisseld worden door eigentijdse creaties. 

www.bistro-julien.be

Pizza and Friends

Iets verder weg maar toch zeker de moeite waard, want dit is echt wel de lekkerste pizza van het land! Ze zijn er gespecialiseerd in authentieke, Napolitaanse pizza’s. Dat wil zeggen: snel en heet gebakken in een hout gestookte steenoven om de krokante, niet-te-dik, niet-te-slappe pizza te creëren.

www.pizzaandfriends.org

To Wellness…

Wellness Riad Nagiba

Ontdek de mystiek van het Midden-Oosten en proef de sfeer van de historische stad: Marrakesh.

www.riadnagiba.be

Tip: arrangementen mogelijk in samenwerking met Villa Magdalena  (contact@riadnagiba.be)

To Sleep…

Ganda Rooms & Suites

Kom je nog even terug voor een citytrip naar onze historische centrumstad Gent, dan kan je steeds terecht bij Ganda Rooms & Suites. Vanuit het 18de eeuws herenhuis, in een rustige straat, en toch in het hart van de stad, kunt u de pracht van Gent ontdekken en genieten van een heerlijk verblijf.

www.gandaroomsandsuites.be